olst wijhenaren praten mee over bezuiniging

Iedereen die over een specifiek thema wil meepraten, kon zich tot 4 februari bij de gemeente aanmelden. Dinsdag 8 februari bijt de tafelsessie over het thema economie, recreatie en toerisme de spits af met zo’n twintig aanmeldingen. De dag erna praat de gemeente met veertig personen over de zorg en donderdag 10 februari voert de gemeente met zo’n zeventig personen een gesprek over sport en cultuur. Op dinsdag 15 februari komen ongeveer dertig personen met de gemeente praten over jeugd en onderwijs en donderdag 17 februari is de laatste tafelsessie over het thema wonen waar zo’n veertig personen verwacht worden.

De tafelsessie dienstverlening, gepland op woensdag 16 februari, is geannuleerd vanwege het feit dat maar twee personen zich hadden aangemeld. In overleg met deze personen is een aparte afspraak gemaakt om verder te praten over dienstverlening.

De gemeente verwacht tijdens deze tafelsessies een constructieve input van de externe partijen. De opbrengsten van de maatschappelijke gesprekken zullen worden gewogen en verwerkt in de heroverwegingsscenario’s. Deze worden opnieuw op de website worden geplaatst. Een weergave van een tafelsessie kan iedereen ook binnen enkele dagen via de website staging2.olst-wijhe.nl/heroverweging nalezen.

Na de tafelsessies worden aparte verdiepingsgesprekken gevoerd met enkele externe partijen. Vervolgens start een formele reactietermijn op de voorgenomen heroverwegingsscenario’s die loopt van 1 tot 23 april 2011. Op dinsdag 31 mei 2011 organiseert de gemeenteraad tenslotte nog een hoorzitting waarna op 27 juni 2011 de definitieve besluitvorming door de gemeenteraad zal plaatsvinden. Het gehele proces is via de website staging2.olst-wijhe.nl heroverweging te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.