Home / archiefcentraal / olst aankomstplaats olympias tour

olst aankomstplaats olympias tour

De tweede etappe van de Olympia’s Tour eindigt in Olst. Op 18 mei rijden de renners die dag van Noordwijk naar Olst, een etappe van 202 kilometer. De Olympia’s Tour is een wielerronde bestaande uit zes etappes. De wedstrijd staat in Nederland in hoog aanzien.

Stichting Olympia’s Tour, de gemeente Olst-Wijhe, Rabobank Salland en SallandWonen hebben de handen ineen geslagen om de finish van de oudste nationale etappewielerwedstrijd van Nederland in 2011 in Olst plaats te laten vinden.

De start van de koers is op maandag 16 mei in Hoofddorp. De proloog van 4,7 km wordt daar verreden. Daarna volgen zes etappes door heel Nederland om eindelijk in het Limburgse Buchten aan te belanden.

Grote Nederlandse wielrenners wisten de wielerronde in het verleden op hun naam te schrijven. Onder andere Servais Knaven (twee keer), Joost Posthuma, Thomas Dekker, Stef Clement en Lars Boom gingen met de leiderstrui aan de haal. Vorig jaar won de Amerikaan Taylor Phinney.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.