muzikale talenten geven concert in hoftheater

Zes deelnemers die in oktober 2010 hebben meegedaan aan het ‘Aanstormend Talent’ in de Plaskerk staan zaterdag 19 februari op het podium in het Hoftheater. Tijdens het ‘Aanstormend Talent in Concert’ maken de muzikale talenten voor de eerste keer kennis met een optreden in een theater.

In mei 2010 vond de auditie plaats van Aanstormend Talent. Hieruit kwamen vijftien deelnemers die in oktober mee mochten doen tijdens de talentenjacht in de Plaskerk. Een jury beoordeelde alle deelnemers en koos de Pianogirls als winnaressen. Zij gingen naar huis met een cheque van 1000 euro die ze mochten besteden aan workshops/masterclasses.

Tijdens het concert op 19 februari zijn de Pianogirls, bestaande uit Renske Holleboom en Juliëtte Eijkelkamp uiteraard weer te horen. Ze laten hier enkele nummers op de piano horen. Daarnaast zijn er nog vijf andere deelnemers: Josje de Zwart, zij speelt gitaar en mondharmonica, Jesper Kroes op de piano, Annemiek & Elise Euren op de piano, de meidenband Liv’ en Mariëlle Booijink met piano & zang.

De deelnemers spelen van klassiek tot modern en van pop tot rock. Bezoekers kunnen onder andere genieten van Queen, Miss Montreal, Mozart en D. Hellbach. Al met een al een zeer afwisselend concert, leuk voor jong en oud. De avond wordt geleid door de jeugdige Gerbrand Bos, die (samen met Benne Solinger) ook de concerten in de Plaskerk begeleidde.

Overigens heeft het orgelfonds, organisator van Aanstormend Talent, tijdens het Cultureel Nieuwjaarscafé op 13 januari de Aanmoedigingsprijs Cultuur in ontvangst mogen nemen. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro. De jury over het orgelfonds: “De organisatie toont aan dat er nog meer expansie zit in dit project en dit ook graag wil. Belangstelling ( zowel actief als passief ) voor Aanstormend talent is er in elk geval genoeg.”

Kaarten voor ‘Aanstormend Talent in Concert’ kosten 10 euro inclusief koffie/thee vooraf en een gratis consumptie. Aanvang van het concert is 20.15 uur. De kaarten zijn te koop via de VVV/ANWB in Raalte en via. Kijk op staging2.aanstormendtalent.com voor meer informatie.