muzikale landleven zoekt acts en standhouders

Mannenkoor De Stroatkjals is begonnen met de voorbereidingen op het tiende straatkorenfestival ‘Het Muzikale Landleven’. Het korenfestival is de laatste jaren uitgegroeid tot een haast niet weg te denken traditie in Luttenberg. Het tiende editie van het evenement wordt gehouden op zondag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur in de Butzelaarstraat in Luttenberg.

Tien koren nemen deel aan het festival. De Stroatkjals hebben inmiddels diverse koren benaderd en ook keren er een paar koren terug die vorig jaar al op de bühne stonden. “Ieder koor mag twee jaar achter elkaar meedoen, daarna is er een wisseling van de wacht”, zegt Stroatkjals voorzitter Herman Korenromp. “We hebben vijf koren benaderd die vorig jaar mee hebben gedaan en vijf andere koren. Daarnaast is er wellicht ook nog de mogelijkheid om een extra koor in te plannen, dus aanmeldingen zijn welkom.”

De Stroatkjals zijn voor de braderie rondom het festival nog op zoek naar standhouders die producten in landlevenstijl aanbieden en ook wordt er gezocht naar straattheateracts. “We zoeken eigenlijk nog een speciale openingsact die aansluit op het landleven”, legt Korenromp uit. “Bovendien zijn we met ons koor ook altijd op zoek naar nieuwe leden en we hopen nog een nieuwe accordeonist aan te trekken. Dan zou het straatkorenfestival natuurlijk een mooi podium zijn voor een eerste optreden.”

Geïnteresseerde accordeonisten, zangers, standhouders, koren of straattheateracts kunnen zich aanmelden via h.korenromp@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.