mestleveranties aan biogreen hervat

Sinds het faillissement van Biogreen in juli 2010 is de levering van varkensmest van Sallandse agrariërs stil komen te liggen. Het bedrijf is wel draaiende gebleven, maar dan met de aanvoer van mest van varkenshouders uit Brabant en Gelderland. De Sallandse veehouders moesten daardoor voor hun mest uitwijken naar mestverwerkingsbedrijven in onder andere Groningen en Drenthe.

In augustus maakte het bedrijf een doorstart onder de naam Biomassa Energie Central Salland BV. Samen met de leden van project ‘Greenpower Salland’ werd besloten de mestvergisting in Heeten weer op gang te krijgen. De kerngroep bestaande uit Henk Holtmaat (coördinator), Wim Vosman (oud-bestuurslid) en Theo Duteweerd (lid) kreeg zodoende de taak er voor te zorgen dat Sallandse varkenshouders mestleveranties aan BMEC konden hervatten.

Zwart op wit staat het overigens nog niet. Holtmaat: “De zaken moeten nog wel op papier bekrachtigd worden, maar we hopen dat volgende week de eerste mest geleverd kan worden.”

Het is ook nog niet zeker of alle vijftig agrariërs van Greenpower Salland weer gaan deelnemen aan het project. Een meerderheid is vóór, maar sommige gaven aan zich te beraden over het voorstel dat op tafel ligt. De varkenshouders moeten namelijk in 2011 en 2012 geen 11 euro, maar 13 euro per ton varkensmest betalen. Daar komt het vervoer van de mest nog bovenop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.