marienheem wint derby van sdol

Mariënheem heeft zondag de derby tegen SDOL met 0-2 gewonnen. De derby was zo beladen als een derby moet zijn. Met twee rode kaarten aan de kant van SDOL en twee goals meer voor de bezoekers uit Mariënheem, werd het duel tussen de nummer twee en de nummer laatst van de Vijfde Klasse H beklonken.

De 22 spelers gingen na 45 minuten voetbal nog wel doelpuntloos richting thee, maar een klein half uur na rust werd de score geopend door Remy Velderman. Even later kreeg SDOL-speler Rene Veldkamp zijn tweede gele kaart, waardoor hij vervroegd onder de douche kon. Ondanks verwoede pogingen van de Luttenbergse thuisploeg, bleef de nummer laatst van de Vijfde Klasse H tegen de 0-1 achterstand aankijken. Toen Leon Hobert vlak voor het einde van de wedstrijd de wedstrijd in het slot gooide, door uit een counter de 0-2 te maken, raakte een aantal spelers van SDOL ietwat gefrustreerd.

Niek Haverkamp leverde in zijn frustratie wat commentaar op de wedstrijdleiding, waardoor hij tegen zijn tweede gele en dus rode kaart aanliep. Met negen man op het veld en een 0-2 achterstand leek de match in het slot.

Door de overwinning van Mariënheem, blijft de ploeg stevig op de tweede plaats van de competitie staan. Het gat met koploper Diepenveen is groot, maar liefst tien punten. SDOL verkeert in heel andere sferen. De ploeg staat troosteloos onderaan de ranglijst. Het gat met de nummer voorlaatst Deventer is zes punten. In de aanstaande weken treedt SDOL aan tegen de directe concurrenten uit de competitie, Lettele en Deventer. Die wedstrijden moeten gewonnen worden, want anders lijkt degradatie naar de Zesde Klasse onontkoombaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.