leerlingen ons genoegen in de spotlights

In een volle zaal van het Kerkhuus in Heino waren de leerlingen van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ zaterdagavond echte sterren. Door de gewijzigde invulling van het jaarlijkse concert moest de muziekvereniging op zoek naar andere momenten om de leerlingen in het zonnetje te zetten. Daarom werd zaterdag het allereerste ‘Sterrenconcert’ gehouden.

Hoewel een groep blokfluitleerlingen tijdens het kerstconcert en het jeugdorkest vorige week vrijdag al hun kunsten lieten horen, stonden ze zaterdag gewoon weer in de spotlights. De eerste groep blokfluiters mocht na het voorwoord van voorzitter Wim Herder het spits afbijten, gevolgd door de slagwerkleerlingen, de leerlingen op een blaasinstrument, het jeugdorkest en de tweede groep blokfluitleerlingen. Tijdens het jeugdorkest kwamen er verrassende instrumenten aan bod. Zo werd onder andere het nummer ‘Spirit of the Vuvuzela’ gespeeld, met natuurlijk het populaire instrument uit Zuid-Afrika.

De avond werd van commentaar voorzien door Jan Jager, dirigent van het grote orkest. Na een officieel moment, waarop Sander van Dieren werd geëerd met de bronzen KNFM-speld met bijbehorende oorkonde vanwege zijn twaalf-en-een-half jaar lidmaatschap, hebben alle groepen zich nogmaals gepresenteerd, zowel als duo’s als met de hele groep. De slagwerkgroep en het grote orkest, wat toch het uiteindelijke doel is van de opleidingen van ‘Ons Genoegen’ is, speelden natuurlijk ook mee.

Als afsluiting werden alle jeugdleden met een oorkonde verblijd. Ook werden de opleiders bedankt met een geweldig applaus. Nu kunnen de muzikanten zich richten op het volgende grote concert Mix & Match op 16 april, waarbij ‘Ons Genoegen’ samen met popkoor SVP zal musiceren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.