Home / archiefcentraal / kwaliteitskeurmerk voor deventer ziekenhuis

kwaliteitskeurmerk voor deventer ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis heeft van de stichting Kind & Ziekenhuis drie smileys gekregen. Het kwaliteitskeurmerk wordt verleend aan ziekenhuizen die op drie afdelingen de voorzieningen voor ouder en kind goed voor elkaar hebben.

Sinds jaar en dag verleent de stichting Kind & Ziekenhuis smileys aan ziekenhuizen die zich onderscheiden met goede zorg/voorzieningen voor ouder en kind. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een ouder bij het ontwaken van een kind uit narcose mag zijn. Maar ook als een kind met spoed wordt geopereerd vinden ze het vaak prettig dat hun vader of moeder hen tot op de operatiekamer begeleidt. In Deventer kan dat allemaal.

Het ziekenhuis krijgt de vlag en wimpel omdat zowel de Kinderafdeling, Dagbehandeling als Kraamafdeling aan de eisen van Kind & Ziekenhuis voldoen. Op de Kraamafdeling is bijvoorbeeld 24 uur per dag een anesthesist beschikbaar, die de (aanstaande) moeder narcose kan geven. Ook moeten er voorzieningen zijn voor de partner en moet het ziekenhuis een borstvoedingscertificaat hebben. Binnenkort wordt de groene vlag met smileys in top gehesen.

Lees ook

Muzikale carrousel bij wijkcentra in Raalte van start

RAALTE – De drie wijkcentra van Raalte, DeBuut, de Noaber en Centraal Hart, bieden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.