juul wippert voorleeskampioen olst wijhe

Juul Wippert van de St. Jozefschool in Wijhe is met een fragment uit het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ de glansrijke winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden. Helder en duidelijk las zij voor over de Oempa-Loempa’s en waar zij vandaan komen. Ook al bevatte de tekst tongbrekende woorden, de lijn van het verhaal was door de toehoorders heel goed te volgen en

Spannend was het wel deze avond. Elk van de elf kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school en dat was te merken. Er viel te lachen om Meester Jaap, voorgelezen door Leah Dennebos. Er was ernst in het fragment van Lucas Wuarbanaran en Danique Jannink las een aangrijpend deel uit het boek ‘Radeloos’ van Carry Slee. De kwaliteit was dan ook erg hoog en de jury, bestaande uit Corrie Folkersma, Hans Jellema en Anja Verhagen, had er een hele kluif aan om een winnaar aan te wijzen. Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was hun conclusie dat Juul Wippert de beste was van allemaal. Volgens de jury had zij een zeer goede inleiding, is ze een echte voorlezer met veel power en dat alles in een prima tempo. De jury denkt dan ook dat ze in de volgende ronde hoge ogen kan gooien.

Juul Wippert vertegenwoordigt op 17 maart de gemeente Olst-Wijhe in de regionale ronde die ook in de Capellenborg gehouden zal worden. Daarna volgt in april de provinciale finale in Ommen. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden.

De organisatie van de lokale ronde was in handen van Bibliotheek Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.