ivn raalte zoekt weidevogelbeschermers

Het IVN Raalte is per direct op zoek naar weidevogelbeschermers. Op dit moment zijn er in de gemeente Raalte nog een aantal weidevogelgebieden gebieden waar de inzet van nieuwe vrijwilligers hard nodig is.

Ieder voorjaar strijkt een groot aantal weidevogels neer op het boerenland van de gemeente Raalte. Soorten als de kievit, scholekster, grutto, wulp en tureluur moeten er nestelen, broeden en hun jongen groot brengen.

Het voorjaar is echter ook de tijd dat er op het land allerlei handelingen plaatsvinden als slepen, maaien, ploegen of inzaaien. Dit is ook de tijd dat het vee de weide ingaat. Om te zorgen dat zoveel mogelijk eieren uitkomen en kuikens kunnen uitvliegen zijn veel boeren en vrijwilligers bezig met weidevogelbescherming. Nesten worden gezocht en gemarkeerd. Bij de landbewerking ziet de boer hierdoor het nest en kan hij dit ontzien. Bij loslopend vee wordt een ijzeren nestbeschermer over het nest geplaatst, zodat het vee het nest niet kan vertrappen.

Bij de weidevogelwerkgroep in Raalte zijn een kleine dertig leden actief met het beschermen van weidevogels. In samenwerking met de boeren worden legsels van onder andere kievit, grutto, scholekster, tureluur en wulp beschermd.

Ken je iemand of lijkt het jou wat om in het voorjaar mee te helpen met het beschermen van de weidevogels? Aanmelden kan via het volgende mail adres: ivnraalte@gmail.com of kijk voor meer informatie staging2.ivn.nl/raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.