ivn raalte organiseert plantencursus

IVN-Raalte organiseert dit jaar weer een plantencursus. De cursus begint eind april en bestaat uit drie theorieavonden en drie veldexcursies. In de cursus worden de bouw van de plant en de de opbouw van het plantenrijk behandeld. De kenmerken van de belangrijkste plantenfamilies komen ook aan de orde. Ook leer je met behulp van een plantenboekje, een Flora, planten te determineren en op naam te brengen.

Het is nu, in februari moeilijk voor te stellen, maar straks staan de bermen weer volop in bloei. Maar weet je hoe al die bloemen heten? De namen komen je misschien bekend voor: speenkruid, kamille, dovenetel of het klein hoefblad. Maar welke naam hoort bij welke plant? Het op naam brengen van al die planten zal op deze cursus dan ook ruimschoots aan bod komen.

De cursus wordt gegeven in Wijnmakerij ‘De Landman’ aan de Tolhuisweg 5 in Raalte. De data van de theorie avonden zijn: 28 april, 12 mei en 19 mei. Deze worden door George Soetens en Inez van Duijvendijk gegeven.

De excursies zijn op zaterdagmorgen op 14 mei,21 mei en 16 juli. Deze veldexcursies worden geleid door Elja van Dongen. Zij is ecologisch medewerker van het Waterschap Groot Salland en heeft een enorme plantenkennis die ze graag wil delen.

Voorkennis is niet nodig. Een goede plantengids wordt wel aanbevolen en ook een loepje en pincet zijn handig bij het determineren. Voor de cursus wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd. Voor IVN- leden is het bedrag 10 euro.

Opgeven kan tot 15 maart via de mail: gsoetens@home.nl of van.duijvendijk@orange.nl . Ook is het mogelijk om telefonisch aan te melden via 0572-357765 en 0572-358774. Het aantal deelnemers is beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.