inbreker werd dupe van partner in crime

Sinds de 32-jarige man uit Coevorden op 27 mei werd opgepakt voor een andere zaak, zou zijn ‘partner in crime’ tot twee keer toe een ongewenst bezoek aan zijn woning hebben gebracht. Daar stonden spullen die de twee samen bij elkaar gestolen hebben. De rechtbank ging niet op deze opmerking in en schonk dinsdag alleen aandacht aan de zaken waarvoor Van Z. terechtstaat.

De inwoner van Coevorden wordt verdacht van inbraken in onder meer de sportkantines van VV Heino, SC Overwetering, Tennisvereniging Ter Spille en Sportvereniging Broekland. Ook zou de man een poging tot inbraak in Sportcomplex Tijenraan gedaan hebben. Daarnaast zou Van Z. vier woninginbraken op zijn conto hebben. De 32-jarige bekende betrokkenheid bij alle zaken.

De officier van justitie eiste voor deze inbraken, of pogingen daartoe, een celstraf van 30 maanden. Een volgens haar woorden betrekkelijk lage eis, want de man zit nu al een straf van 7,5 jaar uit. Hierop paste ze haar strafeis naar beneden aan. De advocaat van de verdachte vond de strafeis echter rijkelijk hoog. Hij stelde een straf van een half jaar onvoorwaardelijk voor, met daarnaast nog een ‘stok achter de deur’. Dit omdat de man uit een andere zaak ook nog een aanzienlijke tijd in de cel moet doorbrengen.

De rechtbank doet op 8 maart uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.