Home / archiefcentraal / holtmaat zet zich in voor het karrenpad

holtmaat zet zich in voor het karrenpad

Wat is voor u het belangrijkste punt van de Provinciale Statenverkiezing?

Het belangrijkste punt voor mij van de Provinciale Statenverkiezing is dat het zogenoemde ‘karrenpad’, de N35 (Zwolle-Almelo) zo snel als even kan een vierbaansweg wordt waar in elk geval 100 km/uur gereden mag worden. Wachten tot 2028 dat alles gereed is, duurt veel te lang, de betrokken gemeenten, maar ook zeker de provincie moeten het project voorfinancieren, zodat er heel snel begonnen kan worden met de uitvoering.

Wat kunnen de kiezers van u verwachten?

Ik ga hun belangen, waarden normen en cultuur als rasechte Sallander keihard verdedigen. Ik schuw de confrontatie met de gevestigde orde niet. Soms is dat nodig om nieuwe zaken te bewerkstelligen/bereiken. Soms zijn zaken dermate vastgeroest dat er een beet smeerolie bij moet, daar zal ik voor zorgen. Ik sta niet bekend als iemand die zich stil houdt, maak van mijn hart ook geen moordkuil, dus de kiezer zal nog regelmatig van mij horen.

Waarom vindt u dat mensen moeten gaan stemmen?

Het is van groot belang dat de mensen gaan stemmen, het liefst natuurlijk op mij, maar in zijn algemeenheid omdat het een democratisch recht is, dat je eenmaal per vier jaar middels je stem kunt aangeven of je het eens bent met het gevoerde beleid, wat de laatste jaren gevoerd is, maar ook of je voldoende vertrouwen hebt in de partij en de kandidaten voor de toekomst.

Wat verwacht u van de verkiezing?

De komende verkiezingen worden best spannend, natuurlijk voor mij zelf, of ik voldoende stemmen/vertrouwen krijg van de kiezer (ik moet het hebben van voorkeurstemmen, zo’n 2500), maar ook in zijn algemeenheid wordt het spannend. Het voortbestaan van het huidige kabinet Rutte, hangt grotendeels af van de uitslag van deze provinciale Statenverkiezingen. Daarom krijgen deze Provinciale Statenverkiezingen een behoorlijk landelijk karakter, of we hier blij mee moeten zijn is een tweede, maar het is wel een gegeven.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.