het nationale toneel in het hoftheater

Het Nationale Toneel komt op donderdag 24 februari naar het Hoftheater in Raalte. Met hun voorstelling ‘Dat Smoel’ staan ze om 20.15 uur op de planken. ‘Dat Smoel’ gaat over een relatiedrama dat een welgesteld gezin bezighoudt na een heftige scheiding.

Het Nationale Toneel is ontstaan uit de omvorming van de Haagse Comedie en is inmiddels één van de grootste theatergezelschappen van Nederland met een vast gezelschap. Het toneelaanbod varieert van klassiekers uit het wereldrepertoire tot premières van

hedendaagse stukken.

Het gezelschap bestaat uit veertien vaste acteurs en vier regisseurs, met daarnaast vele gasten. Dit keer speelt Susan Visser (bekend van Gooische vrouwen) een belangrijke rol. Ook Tim Murck (SpangaS, Feuten, Romeo over Julia) is in “Dat Smoel” te zien. Het unieke van het Nationale Toneel is dat ze over een eigen kostuum- en decoratelier beschikken.

‘Dat Smoel’ gaat over een zakenman, die in Hong Kong woont met een nieuw gezin. De twee tieners Mia en Henry zijn verantwoordelijk geworden voor hun moeder Martha. Martha is een alcoholiste en kampt met geestelijke problemen. Ze hangt letterlijk en figuurlijk aan haar zoon.

Moeder en zoon hebben dan ook een verwrongen moederzoon relatie. Mia is de buitenstaander van het gezin en is eenzaam en verveeld. Als op een dag Mia en haar vriendin Izzy een 13-jarige schoolgenoot mishandelen, komt vader orde op zaken stellen en breekt de hel pas echt los. Kaarten kosten 15,00 euro en zijn te koop via staging2.hoftheater.nl en via de VVV/ANWB Raalte (Varkensmarkt 8, 0572-352406).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.