Home / archiefcentraal / heinoers rijden alternatieve elfstedentocht uit

heinoers rijden alternatieve elfstedentocht uit

Johan Huis in ’t Veld en Bernhard Melenhorst hebben 25 januari de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk uitgereden. Beide sportievelingen koppelden aan deze 200 kilometer tocht een sporsoractie vast en haalden voor KIKA (Kinderen Kankervrij) ruim 6.000 euro op.

“We hadden ideale omstandigheden om de tocht uit te rijden,” vertelt Bernard enthousiast. “ ’s Morgens vroeg –15 en ’s middags ongeveer –6 graden met weinig wind en beetje zon. Het ijs was van prima kwaliteit. We gingen niet voor een snelle tijd, maar om de tocht uit te rijden,” geeft Johan aan. “Heerlijk genieten van de entourage en het publiek langs de kant.”

De 16 rondes van 12,5 kilometer gingen voorspoedig. Beide reden de tocht uit in een tijd van 9,5 uur. “De organisatie was goed geregeld met eten en drinken voor onderweg en de feesttent na afloop was erg gezellig.”

Huis in ’t Veld en Melenhorst hadden voorafgaand vele uren getraind in de Scheg en op natuurijs. “Zowel in de voorbereiding als tijdens de tocht kreeg je wel extra motivatie door het goede doel wat we hebben uitgekozen.” Als aandenken van het uitrijden van de tocht ontvingen de heren een elfstedenkruisje en een oorkonde. “We gaan zeker nog een nieuwe Elfstedentocht rijden op de Weissensee” vertelt Huis in ’t Veld enthousiast. “Misschien over 2 jaar al wel, maar dan blijven we wat langer dan een paar dagen om nog meer te gaan genieten.”

Lees ook

Inschrijving Diekmarkt geopend

WIJHE – Ondanks alle onzekerheid aangaande de coronamaatregelen gaan de voorbereidingen van de Diekmarkt op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.