heikera maakt zich op voor nieuw wielerseizoen

Fietstoerclub Heikera uit Heino start het nieuwe wielerseizoen met een grote ledenwerfcampagne. Om belangstellenden kennis te laten maken met de toerclub en te enthousiasmeren voor wielrennen in clubverband, wordt zaterdag 2 april de ‘Open Wielerdag FTC Heikera’ gehouden. Dat maakte voorzitter Ben Veldkamp dinsdagavond bekend tijdens de jaarlijkse presentatieavond in het Kerkhuus te Heino.

Deelnemers van de Open Wielerdag fietsen ’s middags samen met de Heikera-leden een route naar Hellendoorn. Het eerste deel van de route is gemeenschappelijk, onderweg wordt men over de club bijgepraat. Het tweede deel van de route wordt – naar eigen keuze- in een ‘rustige’ of snellere groep afgelegd. (route respectievelijk 50 en 60 kilometer) Hoofdsponsor BikeLife Heino is bereid zo nodig een leenfiets beschikbaar te stellen, dit moet echter wel een week tevoren worden aangevraagd.

Dick Middag, eigenaar van BikeLife Heino, was te gast op de presentatieavond. Hij praatte de Heikera-leden bij over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van racefietsen en MTB‘s. Zo kwamen niet alleen de voor- en nadelen van dubbel, compact en triple crankstellen aan de orde, maar ook de nieuwste helmen, trainingsschema’s en het belang van goede onderkleding en een eventuele medische test.

Middag sloot zijn verhaal af met een warm pleidooi voor de Alpe’ HuZes, die hijzelf ook heeft gefietst. “De combinatie sport en goed doel (KWF Kankerbestrijding) geeft een extra dimensie. Als we het dan toch hebben over doelen stellen: dit is een mooie optie. Het zou leuk zijn als in 2012 ook een delegatie van Heikera van de partij zou zijn!”

Na de geslaagde en zeer leerzame avond kregen alle leden het Toer Fiets Evenementen Programma 2011 (TEP), de NTFU Toerfietskaarten en het Heikera Jaarprogramma uitgereikt. Meer informatie over de Open Wielerdag FTC Heikera binnenkort in de media en op de website: staging2.heikera.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.