go ahead eagles wint weer eens

Na negen wedstrijden zonder overwinning weet Go Ahead Eagles weer wat winnen is. In de eigen Adelaarshorst werd vrijdagavond met het minimale verschil van Emmen gewonnen: 1-0. Het beslissende doelpunt werd na ruim een uur gemaakt door Kevin van Diermen, die een voorziter van Joey Suk achter keeper Zeinstra kopte.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er door Go Ahead Eagles afscheid genomen van Marco Parnela. De Fin heeft 6,5 jaar voor de club uit Deventer gespeeld en is uitgegroeid tot een clubicoon van de Eagles. Zijn blessures hebben zijn loopbaan als voetballer gedwarsboomd. De supporters van de Deventernaren gaven hem een staande ovatie.

Emmen begon iets feller aan de wedstrijd en dat leverde in de beginfase enkele kleine kansen op. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Ook de Deventer ploeg liet in de eerste helft maar weinig zien. In de tweede helft kwamen de Eagles op stoom. Na een uur kreeg de ploeg een vrije trap in de buurt van de cornervlag, na een overtreding van Emmen-speler Guus de Vries op de goed spelende Jarchinio Antonia. De Vries kreeg hiervoor de gele kaart toegewezen. Joey Suk ontfermde zich vervolgens over de bal en legde het leder vervolgens pamklaar op het hoofd van Kevin van Diermen, die bal achter keeper Zeinstra kopte.

Go Ahead Eagles bleef de betere ploeg en Koen van der Biezen raakte vervolgens nog de paal. Emmen eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien man, doordat Guus de Vries van scheidsrechter Wiedemeijer zijn tweede gele kaart kreeg, na wederom een overtreding op Antonia.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.