gewoon carolien storm in je leven

Ken je het spreekwoord ‘een ongeluk komt nooit alleen’? Er gaat een ding, meestal iets wat niet zo prettig is, anders dan anders. Daarna krijg je het volgende niet zo fijne bericht en daarop nog een. Ik ervoer de afgelopen weken als storm: Manlief had de laatste tijd hoge koorts. Na twaalf dagen werd de koorts weer boven de 40 graden en mochten we naar spoedhulp en mocht hij een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Op dezelfde dag was een vriendin met haar jonge zoontje ook op de spoedhulp en een andere vriendin lag bij cardiologie aan de apparaten… Zuslief mag met haar eerste chemokuur beginnen, zeer goede vriendin van een vriendin moest nu wel heel erg lijden, neef en peettante overleden. In een stormige situatie mag er ineens veel geregeld worden, er is veel activiteit.

De storm is gaan liggen, manlief knapt op, de koorts is weg, de begrafenis en crematie zijn achter de rug, de zieke vriendin heeft gelukkig haar lijdensweg mogen beëindigen en anderen mogen we bijstaan in hun proces. En we hebben zelfs mijn verjaardag kunnen vieren. De spanning gaat langzaam weer uit mijn lichaam en rust komt terug. Ik vind de steun in stormige tijden erg fijn. We ontvingen veel steun door aangeboden hulp, kaartjes, mailtjes, sms’jes. Het deed mij beseffen dat mensen aan ons denken, dat we wat betekenen voor anderen. Ik vind het ook fijn om anderen te laten weten dat ze wat voor mij betekenen.

Hoe ga jij om met storm in je leven? Hoe geef jij steun aan mensen in een stormige periode? Zit jij in een stormachtige periode? Wat heb jij nodig? Er zijn altijd mensen die je dan niet zo aanvoelen, blijf je boos op hen of laat je die ervaring los of anders? Geef gerust je reactie op info@carolienjonkman.nl of via de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.