favorieten winnen sallands cross circuit

Het Sallands Cross Circuit kent dit seizoen geen verrassende winnaars. Deventenaar Johan Kats eindigde eerste op de tien kilometer bij mannen, Tess Boekema uit Zwolle won bij de vrouwen. Raaltenaar Edwin Ophof won brons op de tien kilometer. Bij de dames was er zilver voor de Mariënheemse Lenny te Wierik.

De tien kilometer werd bij de mannen 50-plus gewonnen door Deventenaar Marten van der Veen. André Nij Bijvank uit Haarle eindigde tweede in het algemeen klassement. Raaltenaar Dinant Henning werd derde. Bij de dames 40-plus was er geen verrassing. Irene Kalter uit Deventer werd eerste, gevolgd door de Zwolse Angeli Poppe. Wiea Nijhoff uit Heino eindigde op de derde plaats.

Victorie was er op de vijf kilometer bij mannen voor Corné van Kempen uit Diepenveen. Raaltenaar Martin Breunissen won zilver, Kevin Overmars uit Wijhe brons. Bij de 50-plussers was het Frank Falkmann uit Nieuw Heeten die er met de overwinning aan de haal ging. Hij bleef Eduard Kruiper uit Haarle voor. Heinoër Jos Kleinlangevelsloo werd derde.

De 17-jarige Lotte Huiberts uit Laag Zuthem won de vijf kilometer bij de vrouwen, gevolgd door leeftijdsgenoot Larissa Mars uit Heino. Jikke Bolman uit Deventer werd derde. Bij de 40-plussers won de Ommense Giny Dunnewind. Jolien Schutte uit Olst werd tweede, Marian Fuselier uit Heino derde.

Bij de jeugd werd het goud op de 2,5 kilometer gewonnen door Demi Kleine Schaars uit Raalte en Marije Dankelman uit Arrien. Leon Ruijter uit Wijhe werd tweede bij de jongens, Leon Kruiper uit Raalte derde. Bij de meisjes was er zilver voor Sanne Otten uit Dedemsvaart en brons voor Tess Reimink uit Lemelerveld.

Het volledige eindklassement kun je op staging2.sallandscrosscircuit.nl vinden.

Kerstcrossloop

Zondag werd de laatste crossloop van het circuit gelopen in Nieuw Heeten. Meer dan 4000 deelnemers verschenen aan de start van het steeds populairder worden crosscircuit door Salland. Winst op de tien kilometer was er voor Wouter Jansen uit Holten. Edwin Ophof werd, net als in het eindklassement, derde. De Mariënheemse Lenny te Wierik werd eerste bij de vrouwen, gevolgd door Wiea Nijhoff en Larissa Mars uit Heino.

Raaltenaar Martin Breunissen won de vijf kilometer, Frank Falkmann uit Nieuw Heeten werd derde. Bij de dames won Lotte Huiberts uit Laag Zuthem, Giny Dunnewind uit Ommen werd tweede, Marian Fuselier uit Raalte derde.

De jeugdloop van 2,5 kilometer werd weer gewonnen door Abdulwahid Kaya uit Rijssen. Demi Kleine Schaars uit Raalte werd tweede, Leon Ruijter uit Wijhe derde. Bij de meisjes won Marije Dankelman uit Arrien.

De kinderloop van een kilometer werd gewonnen door Kaj Mulder uit Hardenberg. Devin Bakker uit Haarle werd derde. Rena Heuzels uit Nieuw Heeten werd eerste, Maaike Jochems uit Haarle werd derde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.