elders na overname klaar voor de toekomst

Oud-eigenaar Frank Elders was van mening dat schaalvergroting noodzakelijk was voor zijn bedrijf. “We waren te klein voor het grote werk en te groot voor het kleine werk”, licht Erik Schut, bedrijfsleider van de sanitairtak (met showroom) toe. “De eisen en certificeringen waar je tegenwoordig als installatiebedrijf aan moet voldoen, liegen er niet om. Om dat allemaal haalbaar te maken, moet je een bepaalde grootte hebben. Maar we waren met het bedrijf op het punt beland dat we te groot waren voor het servet, maar te klein voor het tafellaken.”

Na de overname door Loohuis Installatiegroep is Joop Elders Sanitair & Totaalinstallateur klaar voor de toekomst. Elders heeft veertig extra medewerkers meegenomen naar Loohuis, dat na de overname op een personeelsbestand van vierhonderd medewerkers uitkomt. Die zijn verdeeld over vestigingen in Fleringen (waar het bedrijf van oorsprong vandaan komt), Heeten, Hengelo, Zwolle, Hardenberg, Nijverdal, Rheine (D) en nu dus ook Raalte. “Voor ons was het belangrijkste motief om het klantenbestand te vergroten”, legt Laurens Loohuis uit. “Daarnaast konden we de extra medewerkers goed gebruiken. Maar wij hadden ook belang bij de sanitairshowroom van Elders. Wij hadden zelf geen showroom en stuurden onze klanten dus door naar derde partijen. Nu bieden we zelf ook sanitair aan.” Gezien het grote aantal vestigingen van Loohuis zou het dus zo maar eens kunnen dat het verkeer naar de showroom enorm toeneemt. Of dat gevolgen zal hebben voor de grootte van de showroom, daar doen ze nog geen uitspraken over. “Dat zien we dan wel weer.”

De schaalvergroting biedt ook verdere mogelijkheden voor specialisatie en kennisuitbreiding. Natuurlijk voor de zakelijke markt, maar de particuliere klanten kunnen daar net zo goed van profiteren. “Door de grootte die we bereikt hebben, is het nu ook mogelijk om medewerkers zich verder te laten specialiseren.”

Joop Elders Sanitair & Totaalinstallateur doet op zaterdag 19 maart mee aan de beurs ‘Raalte denkt duurzaam’ in De Leeren Lampe in Raalte. Op deze beurs, een initiatief van de gemeente Raalte, zullen alle Raalter bedrijven die actief zijn op duurzaam gebied zich aan het publiek presenteren. “Net zoals Elders hebben we bij Loohuis veel knowhow met betrekking tot duurzame technieken”, vertelt Laurens. “Denk daarbij aan kennis met betrekking tot warmtepompen, zonneboilers en PV-zonnepanelen. En twee weten altijd meer dan één!”

Joop Elders Sanitair & Totaalinstallateur is gevestigd aan de Boeierstraat 2, telefoon: 0572-361111 en/of 0572-351278. Meer informatie is te vinden op staging2.joopelders.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.