eigenaresse romeo ten einde raad

Een Wijhese familie is ten einde raad. De hond die amper twee weken geleden geadopteerd werd, wordt teruggeëist door de stichting waar de hond is opgehaald. Stichting Rescue Dogs Europe vindt het namelijk onverantwoord dat de 14-jarige dochter van het gezin de hond alleen uitliet. Onzin, vinden de Wijhenaren die liever niet met naam en toenaam in de krant willen. Ze zoeken via dit verhaal juridische steun om de hond in huis te houden. “Romeo is liefdevol bij ons ontvangen, hij is in de afgelopen weken echt opgeknapt,” laat een vriend van de familie weten.

Het verhaal begon veelbelovend. De familie wilde graag een nieuwe hond. Hun vorige hond was de maand ervoor overleden. Op Marktplaats kwam het gezin een advertentie tegen. De vierjarige rottweiler Romeo zocht een nieuw onderkomen. Daar had de Wijhese familie wel oren naar. De struintocht op Marktplaats ging verder op de site van Rescue Dogs Europe. Via het contactformulier werd er een bericht verzonden. Twee dagen later konden de Wijhenaren al een kijkje nemen bij de hond. Een lange reis naar Kapellen in België volgde.

In Kapellen zagen ze Romeo voor het eerst toen hij uit een schuurdeur kwam lopen. Het klikte direct tussen mens en dier dus de hond ging mee naar huis. Voor die tijd moest er nog wel even 325 euro betaald worden, adoptiekosten. De reis naar huis eindigde bij de vriend (en oppas) van het gezin. De hond ging daar onder de douche en kon even kennismaken met de viervoeter van de veelgeziene vriend. Romeo, de nieuwe hond, was enigszins gestresst van de lange reis naar Wijhe en deed een kleine uitval naar de pup van de vriend. Anderhalve dag later was Romeo volledig thuis op zijn nieuwe plek. Zijn vacht zag er beter uit en hij leek zich enorm op zijn plek te voelen.

Afgelopen maandag kwam er telefoon: Rescue Dogs Europe wilde even poolshoogte nemen hoe het ging met Romeo. Omdat de moeder des huizes niet thuis was, vertelde de 12-jarige dochter van het gezin dat het allemaal goed ging. De hond was net nog met de dochter en oppas uit wandelen geweest. Ook gaf de moeder van het gezin, even later via een belletje op haar mobiel, te kennen dat de hond erg goed op zijn plek leek. Maar toch vond RDE alles niet in kannen en kruiken. De dochter had namelijk niet alleen met Romeo mogen wandelen. Waar de moeder de kans niet voor kreeg, was om te vertellen dat dit onder begeleiding was van de oppas. Maar ook dat mocht niet baten. Een dag later belde de stichting opnieuw. De hond moet teruggegeven worden.

De strekking van haar bezwaar was, dat het onverantwoord is om een 14-jarig meisje samen met haar 12-jarige zusje met een rottweiler over straat te laten gaan. Omdat Rescue Dogs Europe haar goede naam niet wil verloochenen, eist de stichting de hond terug. “Aan de telefoon hoorden wij duidelijk zeggen dat uw dochters op dat moment hem aan het waren uitlaten,” laat RDE in een mail weten. “Het bestuur van RDE heeft besloten dat Romeo onmiddellijk terug moet naar de stichting.”

Maar hier wil de familie niet in mee. Om zichzelf te informeren, zocht het gezin contact met de politie en de dierenbescherming. Die lieten, volgens de Wijhenaren, weten dat zij dachten dat de stichting ze weinig kon maken. Daar denkt de hondenopvang duidelijk anders over. “Wij hebben al meerdere honden teruggevraagd via de rechter en ook teruggekregen. Wij zullen dan ook overgaan de hond in kort geding terug te vragen aan de rechter. Het gaat u alleen maar veel geld kosten,” stelt de stichting in haar mail.

De familie is ten einde raad en vreest de eventuele rechtszaak. Het gezin wil Romeo namelijk niet kwijt, maar ziet ook een rechtszaak niet graag tegemoet. “We zijn ten einde raad, we voelen ons tegen de muur gedrukt.” Graag komt de familie in contact met mensen die ze juridisch advies kunnen geven. Via de redactie (redactie@sallandcentraal.nl of 0572-364864) kun je aan de contactgegevens van de familie komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.