een fordje op zijn kant

Autohuis Olst heeft veel bekijks getrokken met een Marktplaatsadvertentie. De autohandelaar adverteert namelijk met een Ford Ka die op zijn kant ligt. “Omdat wij geen brug hebben, is de auto voor u op z’n kant gezet zodat u gelijk de bodem kan inspecteren op roest en dergelijke,” valt te lezen in de adverentie.

Het blijkt een publieksactie, als je een belletje waagt naar het bedrijf. “Elke handelaar vraagt altijd direct of er geen roest op zit. Deze Fordjes staan erom bekend dat de auto’s vaak roesten op bepaalde punten,” vertelt Uzun, mede-eigenaar van het bedrijf. “Hebben we ook mooi gelijk een beetje humor op Marktplaats. Die stroeve en botte handelaren die altijd direct naar de roest vragen, kunnen nu mooi zelf kijken,” grapt hij.

De publieksactie trok veel aandacht. “We kregen veel handelaren aan de lijn die niet meer uit hun woorden kwamen van het lachen. Ook hebben we drie- á vierhonderd mailtjes met reacties ontvangen. Allemaal positief. Er belde zelfs iemand die bij ons een andere auto te koop zag staan. Of we datzelfde geintje ook even met die auto konden uithalen. Ik reageerde met: als jij hem eerst koopt, dan zet ik hem daarna wel op zijn kant,” vertelt Uzun lachend.

“We verkopen per jaar wel tweehonderd van dit soort auto’s. Dan kan een geintje op zijn tijd geen kwaad. Normaal behandelen we auto’s altijd tegen roest, dat is met deze niet gebeurd. De auto is bij deze grap flink beschadigd geraakt.”

Mensen die interesse hebben in deze auto komen van de koude kermis thuis. Deze Ka wordt niet meer verkocht. “Maar,” vertelt Uzun, “we hebben vast nog wel een andere Ford Ka voor je staan.” De publiciteitsstunt is overigens een groot succes geworden. Meer dan 8400 mensen bekeken de advertentie in minder dan 24 uur tijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.