dieren natuur en milieu telt nu voor vier

Wat is voor u het belangrijkste punt van de Provinciale Statenverkiezing?

In deze provinciale verkiezingen is de belangrijkste vraag of we ervoor kiezen dat wij onszelf verder degraderen tot angstige economische eenheden of dat we kiezen voor een samenleving die wordt geleid vanuit ecologische waarden. Waar dieren, natuur, milieu en daarmee gezondheid en welzijn van de mens centraal staan. De provincies zijn primair verantwoordelijk voor het faunabeleid, voor de ruimtelijke ordening die wel of niet leidt tot megastallen, voor de keuze tussen natuur of snelwegen en voor de keuze tussen verstening of vergroening als het gaat om de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen.

Wat kunnen de kiezers van u verwachten?

Ik ga me inzetten voor de komst van een Gedeputeerde Dierenwelzijn, Natuur en Milieu. Een krachtige bestuurder die samen met zijn ambtenaren, die hierover kennis en ervaring hebben, opkomt voor de stemlozen. Iemand die nadenkt en handelt vanuit mededogen, duurzaamheid (voorzorgsbeginsel), persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Overijssel is van oudsher een provincie met veel groen en water. Dit totale erfgoed dreigt, als we steeds weer onze economische belangen vooropstellen, verloren te gaan.

Waarom vindt u dat mensen moeten gaan stemmen?

Je moet gaan stemmen, omdat je stem voor dieren, natuur en milieu nu telt voor vier. Door de verwachte opkomst van iets meer dan veertig procent, telt de stem van iedere kiezer dubbel.

Wat verwacht u van de verkiezing?

Ik verwacht van deze verkiezingen, dat heel veel mensen vanuit zeer uiteenlopende achtergronden elkaar vinden in een gedeelde zorg en verantwoordelijkheid voor alles wat leeft en de moed hebben om hun stem uit te brengen op de Partij voor de Dieren. Burgers laten zich niet meer door mooie praatjes om de tuin leiden, omdat ze de feiten niet meer willen ontkennen. Bijvoorbeeld als je ziet hoeveel megastallen er de laatste vijf jaar in Overijssel met steun van de huidige bestuurders zijn gebouwd en daarmee vele honderdduizenden dieren op elkaar gepropt, een ellendig leven leiden met alle risico’s en consequenties van dien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.