Home / archiefcentraal / deventer ziekenhuis verbetert restaurant

deventer ziekenhuis verbetert restaurant

Het bezoekersrestaurant van het Deventer Ziekenhuis heeft een flinke opknapbeurt gekregen. De ideeën van gasten hebben er mede aan bijgedragen dat vooral de privacy en sfeer zijn verbeterd.

Hoewel het bezoekersrestaurant nog centraal in de hal van het ziekenhuis zit, zorgen verschillende afscheidingen nu voor meer rust en privacy. Zo zijn de opgang naar de parkeergarage en lift van het restaurant gescheiden met een lamel-achtige houtconstructie. Tegen deze afscheiding zijn sfeervol verlichte zitplaatsen aangebracht.

In het restaurant is verder een verschil gemaakt tussen kort en lang verblijf. Wie even snel een kopje koffie wil drinken, kan dat aan ‘statafels’ voor in het restaurant doen. Achterin, vlakbij de winkel, zijn luxe banken neergezet en is een leestafel ingericht. Voor de veranderingen in het bezoekersrestaurant is overigens zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van het bestaande materialen. Slechts daar waar nodig zijn nieuwe spullen gekocht.

Het assortiment van het restaurant is sterk verbeterd. Wie dat wenst, kan bij een kopje koffie een saucijzenbroodje van banketbakkerskwaliteit nuttigen, of kiezen uit het ruimte assortiment gebak. Nieuw is ook dat er meer maaltijden, zoals in dit seizoen stampotten, worden geserveerd. In de zomer worden de maaltijdsalades flink uitgebreid. Tot slot zijn de koffiewegwerpbekertjes vervangen door porseleinen exemplaren.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.