de kort rietkerk schijnheilig

Raaltenaar Hans de Kort vindt dat CDA-gedeputeerde Theo Rietkerk schijnheilige retoriek bedrijft betreft het thema megastallen. Onlangs stelde Rietkerk de visie van het CDA Overijssel op de LOG-gebieden bij. Volgens De Kort is dat ‘nu wel heel goedkoop met de Statenverkiezing aanstaande’.

De CDA-lijsttrekker wil dat in de LOG-gebieden uitsluitend plek wordt gemaakt voor gezins- en familiebedrijven uit de eigen provincie en daarbij mag alleen gebruik worden gemaakt van bestaande agrarische bouwkavels in het gebied. Geen grootschalige nieuwsvestigingen, geen varkensflats.

De Kort: “Was het niet diezelfde Rietkerk die, samen met zijn CDA-collega Piet Jansen, door het impliciet steunen van gemeenten bij het creëren van de door velen zo verfoeide LOG-gebieden, alles in het werk gesteld heeft om in grote gebieden van Overijssel het bouwen van mega dierenfabrieken mogelijk te maken? Óók nieuwsvestigingen?”

Verkiezingspraat dus, stelt de Raaltenaar. “Het is dan wel heel goedkoop om nu, met de Statenverkiezingen aanstaande, plotseling te doen alsof hij die dierenfabrieken verschrikkelijk vindt en ons daarbij ook nog eens voor dom wil verkopen. Hierbij doel ik ten eerste op zijn opmerking dat die fabrieken uitsluitend mogen worden geëxploiteerd door ‘familiebedrijven uit de eigen provincie’, terwijl hij als geen ander weet dat dit in strijd is met de wet! Ook zijn tweede opmerking ‘ook moeten die bedrijven voldoen aan alle eisen (…)’ is een grove belediging van zijn kiezers. Die zijn niet zo dom als Rietkerk blijkbaar veronderstelt. Zij weten drommels goed dat lijsttrekker Rietkerk met deze goedkope retoriek een open deur intrapt. Élk bedrijf moet immers voldoen aan de wettelijke eisen.”

De Kort maakt zich zichtbaar zorgen over het thema mega-stallen: “Raalte dreigt immers het Overijsselse afvalputje te worden als het gaat om de bouw van mega-stallen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.