Home / archiefcentraal / de bree iedereen verdient een eerlijke kans

de bree iedereen verdient een eerlijke kans

Wat is voor u het belangrijkste punt van de Provinciale Statenverkiezing?

Iedereen verdient een eerlijke kans. Op het platteland en in de stad. Als inwoner van Laag Zuthem weet ik hoe belangrijk de invloed van de provincie is, zeker voor kleine dorpen op het platteland. De Provincie is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het al dan niet aanleggen van een supersnel glasvezelnetwerk voor internet. De PvdA wil dat netwerk zo snel mogelijk over de héle provincie aanleggen. Het is belangrijk dat mensen weten dat de Statenverkiezing directe gevolgen heeft voor de kwaliteit van leven in Overijssel.

Wat kunnen de kiezers van u verwachten?

Politici zijn ‘volksvertegenwoordigers’, ik zoek de mensen dan ook graag op en wil horen wat er speelt. Ik hou van klare taal, op een duidelijke manier laten weten waar de PvdA voor staat. Regelmatig schrijf ik een stukje op mijn website: www.tijsdebree.nl. Natuurlijk kunnen mensen daarop reageren, graag zelfs. Kiezers kunnen verwachten dat ik serieus met hun vragen of ideeën aan de slag ga.

Waarom vindt u dat mensen moeten gaan stemmen?

Elke dag worden we geconfronteerd met de provinciale politiek. De buurtbus, het dorpshuis maar ook werkplekken voor jongeren, het wordt allemaal mogelijk gemaakt door de provincie. Kortom, de Provincie is voor iedereen van belang. Daarom vind ik dat iedereen zijn of haar stem moet laten horen op 2 maart.

Wat verwacht u van de verkiezing?

Op 2 maart gaat het niet alleen over 3400 vierkante kilometer, 25 gemeenten en heel veel dorpen. Indirect worden de leden van de Eerste Kamer gekozen. Wanneer CDA, VVD en PVV een meerderheid in de Eerste Kamer krijgen, kunnen ze meer bestaande wetten wijzigen en nieuw beleid in wetten te vastleggen. Op veel punten is de PvdA het erg oneens met het kabinet. Om tegengas te kunnen geven vind ik het noodzakelijk dat de PvdA een sterke positie in de Eerste Kamer heeft en houdt.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.