cursus bijenhouden bij bijenvereniging heino

Bijenvereniging Heino & omstreken start bij voldoende deelname met de kennismakingscursus bijenhouden. De oriëntatiecursus bestaat uit twee avonden theorie en een praktijkmiddag op zaterdag.

In het theoriegedeelte praat je met elkaar over wat er in de bijenkast gebeurd en wat er zoal te doen is voor de imker door het jaar heen, hoeveel vrije tijd, wat de kosten zijn en wat het oplevert. Er zal niet te diep op de zaken in worden gegaan, maar wel worden alle facetten van de imkerij kort belicht.

De cursus wordt afgesloten met een praktijk bijeenkomst waar uitgebreid in één of twee bijenkasten gekeken wordt om te zien hoe het er aan toegaat in een bijenvolk van 50.000 bijen. Het praktijkdeel moet in deze tijd van het jaar op het warmst van de dag en kan alleen als het weer op die dag mild en rond de 20 graden is. Na deze kennismakingscursus kun je de Basiscursus imkeren volgen.

De cursus start bij voldoende deelname begin maart op de Proefboerderij. De eindtijd is steeds 22.00 uur. De praktijkmiddag duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname kost 15 euro, dit is inclusief koffie. Opgeven kan bij Mannie Weertman, Meidoorn7, 8141 SW Heino, 0572-391600/06-22741777 of weertman@planet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.