crt geeft snok aan vrijwilligerswerk

Wielervereniging CRT is gestart met een speciaal vrijwilligersproject. De vereniging kampt met een tekort aan vrijwilligers en hoopt met het project iedereen aan het werk te krijgen.

“Laten we er allemaal een snok aan geven!” Voorzitter Johan Kiekebosch onthulde tijdens een drukbezochte feestavond het motto van het vrijwilligersproject dat wielervereniging CRT Raalte uit gaat voeren. Hij deed dat samen met zijn naamgenoot, Johan Jolink. CRT-lid Jolink heeft een bakkerij in Wijhe en speciaal voor deze avond bakte hij koeken die ‘snokken’ heten. “Echte fietskoeken”, legde Jolink uit, “met veel suiker voor de energie.”

De toelichting van Kiekebosch kwam moeizaam op gang. Juist toen hij zijn toespraak wilde beginnen, viel de stroom op Carmel Wielerpark uit. Kantinebeheerder Ben Tops had gelukkig een zaklantaarn in het pikdonkere clubhuis. “Is er een vrijwilliger die me kan helpen”, riep hij de geschrokken leden toe, “of moet ik ze met een zaklantaarntje zoeken.”

Toen het licht weer aan ging bleek alles in scène gezet te zijn. “We zetten alle vrijwilligers vol in de schijnwerpers”, begon Kiekebosch zijn verhaal. Daarin zette hij zijn visie op de vereniging neer. “We fietsen samen en we zorgen er samen voor dat de activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Samen een klus klaren is leuk om te doen. Dat willen we graag centraal stellen. Mensen moeten niet het gevoel krijgen overbelast te worden. Dat is slecht voor hen en slecht voor de vereniging. Vele handen maken licht werk.”

Hoe het project verder vorm gegeven gaat worden is nog niet helemaal uitgedacht. Kiekebosch na afloop: “Tijdens de feestavond ontstonden er al ideeën. Zo stond ik bij een groepje toerrenners die het er over had dat het wel een goed idee is op een zaterdagmiddag als groep een aantal werkzaamheden op Carmel Wielerpark te verrichten en daarna met elkaar een biertje te drinken. Verder hoeft het wat mij betreft niet te blijven bij vrijwilligerswerk. Ik sprak vorige week nog met het Carmel College Salland. Zij willen wel afspraken met ons maken om CRT-werkzaamheden in hun onderwijsprogramma in te passen. We hebben daar al ervaring mee bij de catering van Raalte-Mettingen in 2009. Ook met Landstede kunnen we die afspraken vast en zeker maken.”

Dat het woord ‘snok’ in 2011 steeds terugkomt, staat voor de voorzitter vast. “Misschien maken we wel een beeldje dat we ‘snok’ noemen die we vervolgens uitreiken aan de vrijwilliger van het jaar. In ieder geval hoop ik dat mensen zich trots gaan voelen CRT-lid en CRT-vrijwilliger te zijn. Op de feestavond hoorde ik al leden die zeiden dat ze op hun grafsteen willen zetten dat ze er ook een snok aan hebben gegeven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.