combinatiefunctionarissen aan de slag

De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke Impuls ‘brede scholen, sport en cultuur’. De komende tijd worden voor 5,9 fte combinatiefunctionarissen aangesteld ten dienste van het onderwijs, de verenigingen en de kinderopvang. Mirjam Borger is als combinatiefunctionaris cultuur al actief bezig. Dit voorjaar start er een combinatiefunctionaris sport in Heino.

De combinatiefunctionaris cultuur Mirjam Borger, ondersteunt cultuurverenigingen. Zo beheert ze de website staging2.cultuurpleinraalte.nl. Op deze website kunnen verenigingen zelf nieuwsberichten en activiteiten plaatsen. Samen met Stichting Cultuur & Theater Salland organiseert Mirjam theatervoorstellingen voor alle basisschoolleerlingen.

En verder verzamelt Mirjam jeugdactiviteiten van de culturele verenigingen. Deze activiteiten worden samen met de sport kennismakingsactiviteiten opgenomen in een maandelijkse flyer. Deze flyer wordt verspreid onder alle basisschoolkinderen.

Dit voorjaar start er een combinatiefunctionaris sport in Heino. Deze combinatiefunctionaris geeft gymnastiekles op de basisscholen, organiseert naschoolse activiteiten bij KOOS en ondersteunt de sportverenigingen in Heino.

Vanaf 2012 zijn in Raalte in totaal 5,9 fte combinatiefunctionarissen aan het werk. Deze combinatiefunctionarissen geven een kwaliteitsimpuls aan het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs, zorgen voor een professionalisering van de jeugdafdelingen van verenigingen en gaan aan de slag bij de buitenschoolse opvang en Sport en Cultuur Academie Salland (SCAS).

In de komende periode organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten voor sportverenigingen.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie geven over de wijze waarop aanvragen kunnen worden ingediend.

Tot 15 mei kunnen sportverenigingen een aanvraag voor een functionaris indienen. Ook scholen worden geïnformeerd over de combinatiefuncties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.