cloud 9 zingt alleen op huwelijksceremonies

Cloud 9 bestaat uit Judith Kinds, Susan Wesselink, Lenneke Lingmont, Lotte Heuven, Vera Wolterink, Imke Vuijk Noorland en Marieke Zwijnenberg. Vera en Imke begeleiden de liedjes op piano; Lenneke speelt af en toe gitaar en daarnaast behoren ook de djèmbé en andere percussie-instrumenten tot het instrumentarium. Ze zijn allemaal ergens tussen de 24 en 30 jaar jong. Inmiddels, sinds hun oprichting in 2007, hebben ze al zo’n vijftien keer opgetreden bij trouwceremonies in heel Salland en Twente. Op het repertoire van Cloud 9 staan liedjes van onder andere Boudewijn de Groot, Racoon, Jason Mraz, Blöf, The Carpenters, Paul de Leeuw, Adele en Marco Borsato. Van ingetogen en bijna serene ballades tot uptempo popliedjes. “Daarnaast voegen we op verzoek ook nummers toe. De tekst en de muziek moeten dan alleen wel in ons repertoire passen.”

Het hele concept van het ensemble is redelijk uniek. Ze treden alleen maar op bij trouwceremonies. In gemeentehuizen, in kerken en op andere locaties. Nee, ze zijn dus absoluut geen bruiloftsband. En ook hun naam leidt nog wel eens tot verwarring. “Niet veel mensen kennen de Engelse uitdrukking waarop onze naam is gebaseerd. Dan krijg je vragen in de trant van ‘waarom zijn jullie niet met je negenen?’” En om aan al die onduidelijkheid en onbekendheid een einde te maken, hebben ze een week of twee geleden hun eigen website gepresenteerd. “We hebben altijd gewerkt op basis van mond-tot-mondreclame. Het leek ons na al die jaren wel eens leuk om naar buiten te treden.”

Cloud 9 komt voort uit de Haarlese gospelgroep Sound of Joy. “In de zomer van 2007 werd het koor gevraagd om te zingen bij de huwelijksvoltrekking van een nicht van Marieke. Maar al snel bleek dat een heel koor gewoonweg te groot was voor de ceremonie. Daarom hebben we een kleine groep gevormd en daarmee opgetreden. En dat beviel zo goed dat we besloten om er verder mee te gaan.”

Het liefst zingen ze zonder versterking. Dus puur en klein. “Daarom komen we ook het beste tot ons recht in kleine kerkjes”, vertellen de dames. “Wij zijn van mening dat we absoluut zorgen voor een toegevoegde waarde.” Lenneke: “Ik ben wel eens bij trouwceremonies geweest waar ze alleen maar muziek van een cd-tje hadden. ‘Zonde’, denk ik dan, ‘daar hadden wij moeten staan’. We krijgen als reactie vaak te horen dat wat we doen erg mooi klinkt en het er ook mooi en verzorgd uitziet.” Waaraan ze het succes van hun optredens afmeten? “Huilende mensen”, klinkt het gekscherend. “Nee, of we het goed doen, dat merken we wel aan de sfeer. Dat zie je wel. Kijk, we hebben ook wel wat koorervaring, dus we horen zelf ook wel of het goed gaat. Maar als je mensen ziet snotteren, dan weet je dat het goed zit. Soms is het ook wel eens lastig voor onszelf om het droog te houden. Dan is het de kunst om je een beetje af te sluiten van wat er in de kerk gebeurt. Zo zongen we ooit eens ‘Dochters’ van Marco Borsato toen de bruid samen met haar vader de kerk binnenkwam. Ze waren nog niet halverwege of je zag al overal zakdoekjes tevoorschijn komen… Dan heb je wel zoiets van ‘ja eh, doe het even rustig aan, we zijn pas halverwege het lied en we willen het wel graag afmaken’, haha!”

Meer informatie op staging2.trouwenmetcloud9.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.