Home / archiefcentraal / broers lameirinhas in capellenborg theater

broers lameirinhas in capellenborg theater

De broers Fernando en Antonio Lameirinhas zijn zaterdag 12 maart te zien en te horen in het Capellenborg Theater in Wijhe. Met ‘Verdes Anos’, wat jonge jaren betekent, krijgt de succesvolle concertreeks ‘Minha Casa’ een vervolg.

De in 1944 geboren Fernando heeft tijdens zijn jeugdjaren op het platteland in Portugal gewoond, waar zijn passie voor muziek is ontstaan dankzij het kerkorgel. Ook heeft hij in het kerkkoor gezongen. Nu is hij bekend door zijn optredens met onder andere Bløf, Paul de Leeuw, Trijntje Oosterhuis, Raymond van het Groenwoud, Lilian Vieira, Regis Gizavo, Frank Boeijen en Stef Bos. In december 2009 ontving zanger/gitarist Fernando Lameirinhas de MCN Global Act Award.

Antonio is vier jaar jonger dan zijn broer en staat Fernando bij als bassist en zanger. Fernando en zijn broer Antonio waren in de jaren ‘60 en ’70 bekend als het duo Jess & James en speelden later met de band Sail Joia.

Juan Pablo Dobal begeleidt Fernando & Antonio op de piano. Hij studeerde aan het Conservatorio de Musica de Buenos Aires Alberto Williams en het Conservatorio Nacional de Musica.

In ‘Verdes Anos’ gaan de muzikanten terug naar het verleden, naar hun jonge jaren en hun Portugese roots. Hun muziek is gebaseerd op de Fado (een Portugese zangkunst), met een sterke invloed van blues, jazz en Braziliaanse muziekstijlen.

Kortom, een boeiende mengeling van diverse culturen, waaronder Portugees, Arabisch, Indiaas, Argentijns, Afrikaans en muzikale stromingen. Het concert begint om 20.15 uur, kaarten kosten 16 euro in de voorverkoop, 17 euro aan de kassa. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Postagentschap Bourquin aan de Langestraat 66 in Wijhe, het Holstohus- VVV balie (indien gesloten bibliotheek) aan de Jan Schamhartstraat 5H in Olst en bij Boek- en kantoorvakhandel Korten aan de Geertsstraat 19- 21 in Olst.

Voor meer informatie kun je op www.capellenborgtheater.nl kijken.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.