berlijnse muur aan twentseweg heino

De lange schutting op het perceel aan de Twentseweg in Heino moet voor 1 maart worden verwijderd. De eigenaar van het perceel zette daar vorig jaar een 40 meter lange schutting neer en was bezig met de aanbouw van een schuilmogelijkheid voor een paard. Echter is dat gebeurd zonder de verstrekking van een omgevingsvergunning.

De gemeente is nog nagegaan of het bouwwerk alsnog gelegaliseerd kon worden, maar het is volgens het bestemmingsplan in het buitengebied niet toegestaan daar dit soort schuttingen te bouwen. Gevolg is dat de eigenaar van het perceel de schutting moet verwijderen en de schuilplek voor het paard niet gebouwd mag worden. Doet de eigenaar dat niet volgt een dwangsom van 1.000 euro per week, oplopend tot een maximum van 10.000 euro.

Met dit besluit van de gemeente wordt ook een verontwaardigde passant gerustgesteld. Op DalfsenNet vroeg de passant zich af hoe het mogelijk is dat in het natuurgebied aan de Twentseweg in Heino een dergelijke schutting geplaatst kan worden. Bij de voorbijganger viel het bouwwerk niet in de smaak en riep het associaties op met de Berlijnse muur.

“Met paarden in een weiland in dit mooie gebied is niets mis, maar dat paarden achter schuttingen worden gezet, dat gaat er bij mij niet in. Je zou haast denken dat hier andere werkzaamheden achter de schutting gepland zijn, of de paardenliefhebber wil zelf graag uit de wind liggen. Een liefhebber voor de natuur zou nooit zo’n massale schutting plaatsen, maar ook een paard zal zich daar achter niet prettig voelen. Geef het dier en de natuur de ruimte en niet achter een schutting,” aldus de passant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.