bakkerij jorink opnieuw bij top van nederland

Bakkerij Jorink in Raalte is bij de verkiezing tot beste Echte Bakker van Nederland als derde geëindigd. De laatste jaren is Jorink vaker in de prijzen gevallen. Zo zijn ze een aantal keer beste Echte Bakker geweest, hebben ze de beste kwaliteit gebak en hebben ze een ster in de wacht gesleept.

Hoewel het voor Patrick en José Jorink niet de eerste keer is dat ze in de prijzen vallen, zijn ze er toch erg blij mee. “Voor onze klanten is het misschien niet altijd duidelijk, maar voor ons is het toch elke keer weer hartstikke leuk. Als je een keer een prijs gewonnen hebt, dan wil dat niet zeggen dat je rustig achterover kunt gaan zitten. Wij kijken continue hoe we ons bedrijf kunnen verbeteren. Als je dan zo’n prijs wint dan is dat voor ons de bevestiging dat we nog steeds goed bezig zijn. En daar zijn we hartstikke trots op.”

De genoemde prijzen zijn in de bakkerswereld felbegeerde landelijke prijzen. De beste bakkers van Nederland dingen mee. Zelf twijfelt Jorink wel eens in hoeverre ze ruchtbaarheid moeten geven aan een gewonnen prijs. Toch laten ze het in dit geval niet onopgemerkt voorbij gaan: “We hebben er hard voor gewerkt en zijn er erg trots op, bovendien vinden onze klanten het ook leuk.”

De derde prijs is in dit geval verdiend met de reguliere winkelbeoordelingsronde van het Echte Bakkersgilde. Elke Echte Bakker moet elk jaar aan verschillende eisen voldoen om tot het Echte Bakkersgilde te behoren. Zo worden alle Echte Bakkerswinkels van Nederland beoordeeld door het onafhankelijke keuringsinstituut het Nederlands Bakkerij Centrum uit Wageningen. De winkels worden daarbij op 73 punten beoordeeld. Er wordt onder andere gelet op uitstraling, hygiëne en presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.