afgetreden wethouder wordt niet vervangen

De portefeuille van Carla Hoge wordt onderverdeeld onder de zittende wethouders, ook de burgemeester krijgt er een aantal politieke verantwoordelijkheden bij. Hoe de exacte verdeling van de portefeuilles eruit gaat zien, dat wordt later besloten. “Dat is nog een punt van overleg,” laat CDA-fractievoorzitter Elly van Steen weten. Wel is bekend dat wethouder Wout Wagenmans (ook Gemeentebelangen) het pijndossier Multifunctionele Accommodaties toegewezen krijgt. Wethouder Hoge trad om dit dossier af. Wethouder Wagenmans gaat wel iets meer werken om zijn nieuwe portefeuilles te beheren, hij gaat van 0,8 fte naar 0,95 fte.

Belangrijkste reden om verder te gaan met drie wethouders is onder meer het duidelijke signaal dat uit de omgeving kwam. “Het was niet alleen de wens van het overgrote deel van de raad, ook de bevolking heeft dat duidelijk laten blijken,” aldus Wim de Hair van Gemeentebelangen Raalte. Ook de tijden van bezuinigingen nopen tot dit besluit. Het besluit om Hoge niet te vervangen, ligt primair bij Gemeentebelangen, maar hierover is wel overleg gepleegd met het CDA.

“Zowel Gemeentebelangen als het CDA vinden dit een reële keuze,” laat Elly van Steen weten. Wim de Hair vult aan: “We zien de resterende 37 maanden met vertrouwen tegemoet. We willen deze periode afmaken. Er is een goeie chemie tussen de coalitiepartijen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.