acties in supermarkten kleine voorbode

In de supermarkt voerden de varkenshouders gesprekjes met consumenten, om steun te vragen en duidelijk te maken waar het hun om gaat. “We willen duidelijk maken dat de prijs veel te laag is,” vertelt Wolfkamp. De actie is een vervolg op de actie in januari, toen blokkeerden de boze varkensboeren de poorten van slachterij Vion in Apeldoorn. “Sinds die tijd zijn we geen stap verder. Er zijn wel gesprekken door de actie ontstaan, maar we blijven in gesprek om in gesprek te blijven. Dit is een vervolg. Supermarkten dicteren de prijs. Dit heeft niks meer met vraag en aanbod te maken. De stuntacties in de supermarkt zoals kiloknallers worden door de varkenshouders betaald.”

De Nederlandse Vakbond van Varkenshouders heeft in haar actie inmiddels steun gevonden bij LTO. Vertegenwoordigers van de land- en tuinbouworganisatie vergezelden de varkenshouders in haar actie. “De prijs voor vlees moet gewoon omhoog. We voeren actie voor een gezamenlijk belang,” vertelt Jan Overeem van de LTO.

Bij de supermarkt aangekomen, kijkt de consument nogal vreemd op van alle gele hesjes. Een aantal klanten vraagt de actievoerders direct wat er speelt, anderen besteden er weinig aandacht aan en pakken tijdens het bestickeren van het vlees, gewoon de kiloknallers uit de schappen. Later op de dag gaan de varkenshouders het in een andere regio zoeken. Dan staan Ommen en Nijverdal nog op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.