achtste groepers huilen niet in podium heino

Veel kinderen zijn bekend met het boek ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. Over dit boek is nu een theatervoorstelling voor kinderen gemaakt. Op woensdag 16 februari is deze voorstelling in Podium Heino te zien.

Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland. ‘Achtste-groepers huilen niet’ behoort al jarenlang tot de favorieten tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Het boek verscheen tien jaar geleden en werd in 2000 bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Ook op scholen wordt het nog steeds veel en graag voorgelezen.

Het verhaal gaat over de groep van Juf Ina. In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is de juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft met Akkie mee. Gelukkig kan hun klasgenoot het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuisbed overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Joep en Elise herbeleven in de theatervoorstelling dat bijzondere jaar, ook al zijn ze zelf al dik in de twintig. Ze vertolken verschillende rollen in verschillende vormen, door tekst, beweging, muziek en met attributen. De voorstelling is overigens door Allesoverkunst.blogspot.com opgenomen in de top 10 van jeugdvoorstellingen 2011. Deze blogspot houdt alle recensies in de gaten die verschijnen in dag- en weekbladen. Alles over Kunst heeft de balans opgemaakt in waardering van verschenen recensies in januari 2011. Hierbij werd ‘Achtste groepers huilen niet’ beoordeeld met een goed.

De voorstelling ‘Achtste-groepers huilen niet’ is op woensdag 16 februari om 15.00 uur te zien in Podium Heino. Kaarten kosten 6,00 euro, inclusief koffie/thee/limonade en zijn verkrijgbaar bij De Smulbaai aan de Canadastraat 16 in Heino, Podium Heino via info@podiumheino.nl en bij de Wereldwinkel aan de Canadastrat 44 in Heino. Voor meer informatie kun je op staging2.podiumheino.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.