aanwonenden n35 als ratten in de val

De gezinnen Diepman en Oosterwechel, bewoners van de Nijverdalseweg, maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid van de grote weg vlak voor hun deur. “Soms moeten we die weg wel acht keer per dag oversteken,” vertellen ze, “Vooral met kinderen is dit een hachelijke en levensgevaarlijke onderneming. Wij moeten deze weg zo vaak oversteken, dat de kans groot is dat het een keer mis gaat.”

De twee gezinnen die aan de N35 wonen, maakten donderdagmiddag hun zorgen kenbaar bij een delegatie lokale, provinciale en landelijke CDA-politici die Mariënheem aandeden op hun tocht naar de problematiek en knelpunten op en rondom de wegen in Overijssel.

De leefbaarheid langs de N35 in de gemeente Raalte wordt nijpend, vindt het CDA. Zeker als de N35 tussen Zwolle en Wijthmen wordt opgewaardeerd naar een vierbaansweg en het combiplan bij Nijverdal in 2013 gereed is. De doorstroming van het verkeer in Raalte lijkt dan tijdens de spitsuren te stagneren als de verkeersintensiteit uit beide richtingen toeneemt.

Dat Raalte de flessenhals van de N35 wordt, wil het CDA zien te voorkomen door het plan te versnellen. Hoe snel dat gaat, is maar de vraag. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum noemde het plan al ‘een project van lange adem’.

De aanwonenden dringen er in ieder geval op aan dat er op de korte termijn verandering komt. “Over de N35 wordt veel gepraat, maar wij zitten met smart te wachten op een oplossing, zodat we veilig kunnen oversteken,” concludeert Diepman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.