aanpak processierups blijft ongewijzigd

De gemeente Raalte wijzigt de manier van aanpak van de eikenprocessierups niet. De aanpak die in 2010 gehanteerd is, heeft volgens de gemeente tot een positief resultaat geleid. In heel 2010 is één gezondheidsklacht over het diertje binnengekomen.

De beheersnota over de eikenprocessierups is in 2009 geschreven, op basis van een landelijke leidraad. De bestrijding van het dier vindt alleen plaats op zogeheten prioritaire routes binnen de bebouwde kom en langs fietsroutes die onder andere naar scholen leiden.

Wethouder Wagenmans spreekt op basis van het aantal klachten en de relatief lage kosten van een zeer goed efficiënt beleid. Als er vanaf een locatie buiten de bestrijdingsroutes gezondheidsklachten binnenkomen, dan gaat de gemeente daar alsnog aan de slag.

Met de gehanteerde aanpak van de eikenprocessierups heeft de gemeente een aanzienlijk bedrag bespaard. In 2010 leverde de bestrijding van het beestje een kostenpost van ongeveer 17.000 euro op, dat is veel lager dan in voorgaande jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.