voorstelling over kate bush in podium heino

Niki Romijn komt vrijdag 28 januari naar Podium Heino met de voorstelling ‘KATE’. In deze voorstelling draait alles om popdiva ‘Kate Bush’. Romijn geeft het tekstmateriaal van Kate Bush extra glans door vooral zichzelf te blijven.

Singer-songwriter Romijn is de afgelopen twee seizoenen in het theater te zien geweest met haar eerste soloprogramma ‘Roos Van Jou Mond’. In haar nieuwe voorstelling ‘Kate’ draait alles om popdiva Kate Bush.

‘Wuthering Heights’, ‘Pull out the Pinn’, ‘Army Dreamers’ en ‘The Man with the Child in his Eyes’ zijn enkele nummers van Kate Bush, die Niki Romijn op geheel eigen wijze door de zalen doet klinken.

Begeleid door bassist Erik Robaard en violist Friedman Hitzer laat Niki horen dat de muziek van Kate Bush ook in het klein groots kan zijn. Met anekdotes uit haar eigen leven belicht Niki Romijn vol zelfspot de andere kant van het muzikantenbestaan. ‘KATE’ is een vrolijke voorstelling met prachtige muziek en een persoonlijk verhaal.

Kate Bush debuteerde in 1978 op haar 19e met de hit ‘Wuthering Heights’, dat was geïnspireerd op het gelijknamige boek van Emily Brontë. Haar debuutalbum ‘The Kick Inside’ werd zowel artistiek als commercieel hoog gewaardeerd. Hoewel haar stijl niet iedereen gemakkelijk in het gehoor ligt, wordt Kate Bush breed gerespecteerd onder collega-muzikanten. O.a. Björk en Sinéad O’ Conner hebben in interviews aangegeven dat ze door Kate Bush zijn beïnvloed en geïnspireerd.

De voorstelling ‘KATE’ van Niki Romijn is op vrijdag 28 januari te zien om 20:30 uur in Podium Heino. Kaarten kosten 11,00 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.