voorstel nieuw heeten niet acceptabel

Net als in Lierderholthuis, toverde het college van B&W van Raalte hier vier varianten tevoorschijn. Het vierde plan, dat de ondersteuning van het college geniet, werd direct geschoffeld. “Plan vier is in 2005 al verworpen. Het is niet exploitabel te maken met vrijwilligers. Ook niet financieel.”

“De werkgroep Vitaliteit Nieuw Heeten heeft een plan met een sluitende exploitatie gemaakt. De visie van wat in ons dorp leeft, komt niet terug in het plan,” laat Bouwman weten. “Goede voorzieningen als onderwijs, sport en cultuur zijn noodzakelijk. Het is voor Nieuw Heeten veel meer dan een dorpshuis realiseren. Alles onder één dak is essentieel.” De werkgroep heeft een eigen energie-expert ingehuurd. “We kunnen het vrijwel energieneutraal maken.” Dit met het oog op het besparen van kosten.

Aan de eerdergenoemde woorden werd direct een nieuw financieel overzicht toegevoegd. “De exploitatie is sluitend.” Hierop werd de gemeenteraad verzocht om niet akkoord te gaan met het overzicht dat door het college werd voorgeschoteld. Werkgroep Vitaliteit Nieuw Heeten had namelijk totaal andere berekeningen.

De boodschap aan de raad: Ga niet akkoord met het plan, geef de wethouder opdracht om samen met Nieuw Heeten aan de slag om tot een beter plan te komen. Aan dit verzoek gaf de raad gehoor. Net als in het geval van Lierderholthuis, wil ook Nieuw Heeten eerst met bestuurders om tafel. “Samen met ons aan de slag,” was de strekking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.