verdachte raalter ontuchtzaak blijft in cel

De Raaltenaar wordt ervan verdacht in 2007 en 2008 ontucht te hebben gepleegd met drie minderjarigen. De kinderen waren destijds tussen de zes en acht jaar oud. Naast de aanklachten uit de gemeente Raalte, wordt de man er ook van verdacht in Markelo ontucht te hebben gepleegd en een poging daartoe te hebben gedaan.

De zaak werd dinsdag niet inhoudelijk behandeld. De raadsman van de Raaltenaar pleitte voor een aanvullende rapportage op zijn persoonlijkheidsrapport. In de rapporten van vier deskundigen liepen de adviezen voor maatregelen uiteen van TBS met dwangverpleging tot opvang in een 24-uurs setting met elektronisch toezicht. De advocaat van de Raaltenaar wil meer duidelijkheid over de adviezen van de deskundigen, om hem een passende maatregel op te leggen. De advocaat liet al wel weten tegenstander te zijn van TBS, de stempel van de straf zou te zwaar zijn.

De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden. Eerst moeten er aanvullende rapportages geschreven worden, om te zien wat de deskundigen vinden. Daarna kan pas inhoudelijke behandeling plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.