Home / archiefcentraal / varkenshouders gaan voor tnt methode

varkenshouders gaan voor tnt methode

Dinsdagmorgen vroeg zullen zich naar verwachting een kleine honderd varkenshouders bij Restaurant de Heuvel verzamelen, om in een stoet naar varkensslachterij Vion in Apeldoorn te gaan. Daar gaan ze de toegangspoort blokkeren. “Er kan dan geen varken in of uit,” laat Wolfkamp weten. “Niet iedereen verzamelt zich bij De Heuvel, sommigen moeten eerst nog voeren en gaan rechtstreeks die kant op.”

De blokkades worden elke actiedag na de middag telkens weer opgeheven. “Maar ze zullen het voelen,” aldus Wolfkamp. In totaal verwacht Wolfkamp zo’n 250 tot 300 varkenshouders in Apeldoorn. Wolfkamp sluit overigens niet uit dat alleen de slachterij in Apeldoorn de dupe wordt van de acties. “Het kan ook zijn dat we onze actie naar andere plaatsen uit gaan zetten.”

De benaming TNT-methode komt voor uit de wijze waarop de medewerkers van TNT actie hebben gevoerd. Die begonnen met één dag in de week. Per week werd de duur van de actie met de lengte van een dag uitgebreid.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.