varkenshouders blokkeren poort slachterij

Zo’n 100 varkenshouders uit Salland gaan dinsdagmorgen de toegangspoorten van slachterijen blokkeren. Dinsdagmorgen vertrekken de boeren om 05.00 uur vanaf Restaurant de Heuvel om richting de slachterij in Apeldoorn te gaan.

Reden voor de acties is het feit dat de varkenshouders voortdurend onder de kostprijs moeten produceren. De voerprijs is gestegen, maar de varkensprijs is gekelderd. “We worden wel gedwongen om te investeren in voedselveiligheid, dierwelzijn en milieu maar daar tegenover staat geen enkele vergoeding,” aldus Willy Wolfkamp, voorzitter van de Vakbond Varkenshouders Nederland Regio Salland.

“Een brief naar de slachterijen met onze eisen heeft amper iets opgeleverd en daarom gaan we nu het heft in eigen hand nemen,” aldus Wolfkamp. “De animo onder varkenshouders is zeer groot, omdat de nood heel hoog is.” Wolfkamp stelt nu al ruim honderd aanmeldingen te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.