tweede editie van meet the heat in heino

Willem Koetsier van Potgieter Openhaarden en Kachels en Hugo Willemsen van Potgieter Openhaarden zijn zeer te spreken over het succes van de eerste editie van ‘Meet the heat’ van vorig jaar. “We hebben honderden bezoekers getrokken. In die tijd had Heino Aktief het idee om een open bedrijvendag te organiseren. Met ‘Meet the heat’ hebben we daar vorig jaar een voorschot op genomen. En dat is maar goed ook, want die open bedrijvendag is er nog steeds niet geweest, haha! Met ‘Meet the heat’ hebben we een mooie manier gevonden om onze bedrijven te profileren. Juist in de wintertijd hebben veel mensen belangstelling voor onze producten. Hiermee kunnen we elkaar als ondernemers versterken. En het is een positief signaal om je samen te presenteren en de bezoekers te inspireren.”

Bij Potgieter draait het die dag om nieuwe kachel- en openhaardmodellen. “In onze branche is er een trend gaande waarbij de kachel steeds meer een centrale plaats opeist in de woonkamer”, vertelt Willem. “Het ‘verwarmingsaspect is minder belangrijk geworden; de vormgeving daarentegen steeds meer. Met speciale fronten is het mogelijk om je open haard helemaal in je muur of woonkamer te integreren. De ontwerpers van deze fronts zijn eigenlijk op de stoel van de binnenhuisarchitecten gaan zitten. Tijdens ‘Meet the heat’ presenteren wij twee nieuwe merken in ons assortiment. Het gaat om Tulp uit Nederland en Metalfire uit België. Deze merken zijn trendsettend in openhaardenland. Zeer verrassende vormgeving en een superieure verbrandingstechniek. In afwerking en kwaliteit het mooiste wat er te koop is.”

Willem en zijn medewerkers van Potgieter Openhaarden en kachels verzorgen die dag workshops waarbij de bezoekers informatie krijgen over het stoken van hout. Willem: “Hout stoken, het klinkt heel simpel, iedereen denkt dat ie het kan, maar je kunt er als leek vreselijk veel over leren. Hoe maak je het vuur het beste aan, hoe onderhoud je het vuur en hoe bewaak je de temperatuur? We doen het deze dag allemaal uit de doeken!”

Willemsen Installatie biedt de bezoekers een kijkje in de keuken van het bedrijf. “We zijn een duurzame installateur”, vertelt Hugo. “Veel mensen weten dat wel, maar hebben geen beeld van wat dat in de praktijk inhoudt. We zullen die dag van alles laten zien. Zowel voor particulieren als voor bedrijfsleven. CV-ketels, warmtepompen, zonnepanelen, pv-panelen, nieuwe technieken voor de onttrekking van warmte en koude aan de bodem en alles over het gebruik van windenergie. Uiteraard zijn onze techneuten van de partij om alle vragen te beantwoorden. Wil jij weten waarom je het zo moeilijk warm kunt krijgen in jouw huis? Misschien dat we je die dag nog het antwoord kunnen geven.”

Potgieter Openhaarden en kachels is te vinden aan de LJ Costerstraat 2 in Heino, tel: 0572-393315. Meer informatie op staging2.potgieter-heino.com. Willemsen Installatie is gevestigd aan de LJ Costerstraat 5, tel: 0572-392100. Zie ook staging2.willemsen-installatie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.