torenbrand misschien toch door vuurwerk

De verzekering verwacht bijna een miljoen euro nodig te hebben om de schade te herstellen. Ze dekt in elk geval de schade. Dus nieuwe bouwplannen kunnen weer gemaakt worden. Onderdeel van de schade is ook de enorme wateroverlast in de kerk zelf. Vandaag en morgen moet blijken hoe groot die schade is en of de kerk komend weekend weer gebruikt kan worden. Inregenen doet het hoe dan ook niet, want over de open zenuw in de kerktoren is een zeil getrokken.

De toren van de pas gerestaureerde kerk aan de Stationsweg in Wijhe vloog in de ochtend van Nieuwjaarsdag in de brand. In eerste instantie ging men uit van kortsluiting in het uurwerk van de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.