toestemming voor aanpak overlast roeken

Om toestemming te krijgen voor de aanpak van de overlast, moest de gemeente eerst een ‘Roekenbeschermingsplan’ opstellen. In dit plan staat op welke locaties en in welke mate de overlast voorkomt. Verder beschrijft het plan hoe roeken kunnen worden verjaagd en op welke locaties roeken ongehinderd kunnen verblijven. De gemeentelijke houtopstanden langs het Overijssels Kanaal, tussen de Overkampsweg en de Derksbrug, zijn als verblijfsgebied aangewezen. Omwonenden zijn hiervan via een brief op de hoogte gebracht.

De gemeente gaat onder andere oude nesten verwijderen, angstgeluiden van roeken afspelen, alarmpistolen gebruiken en bewegende bakens in bomen ophangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.