toegangsweg fortmond loopt onder

De weg die Fortmond verbindt met de buitenwereld, loopt onder water. De waterstand van de IJssel stijgt met het uur, waardoor de weg vanaf 16.00 uur gesloten wordt. Vanaf dat moment wordt de veerpont tussen Den Nul en Fortmond in de vaart genomen. De veerponten tussen Olst en Welsum en Wijhe en Heerde zijn al uit de vaart. Auto’s die nog van of naar Fortmond willen, moeten zich door het water van de overstroomde weg werken.

Bij Wijhe staat de Veerstraat ook al grotendeels onder water. Bij de loswal van de haven staan de picknickbankjes onder water. In Olst staat ook een deel van de weg naar het veerpont onder water, ook maken een aantal achtertuinen van woningen op de dijk al water.

Woensdagmiddag om 13.30 uur was de waterstand 489 centimeter boven NAP. Dat is nog lang geen recordhoogte. Op 7 januari 1926 werd de hoogste stand sinds 1900 gemeten. Het water stond toen 628 centimeter boven NAP.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.