tim borger tweede op overijssel debat award

De 16-jarige Tim Borger uit Heino, leerling van het Carmel College Salland, is tweede geworden op het Overijssel Debat Award. De jury kroonde Marieke Kral van het Pius X College uit Almelo tot winnaar na een debat tussen Tim en Marieke.

Tim werd door de jury uitgeroepen als finalist. “Tim sprong er uit door zijn manier van argumenteren en zijn verassende gezichtspunten,” vertelt jurylid Jan Telleman, vice-voorzitter Provinciale Staten. Uiteindelijk vond de jury dat Marieke in het finaledebat het meest overtuigend overkwam.

In totaal deden er 14 scholen mee aan de Overijssel Debat Award. Via twee voorrondes waren uit een groep van 115 leerlingen de 26 beste ‘debaters’ geselecteerd voor de grote finale in het provinciehuis.

De Overijssel Debat Award is onderdeel van het programma ‘Jong Overijssel Doet Mee!’, waarmee de provincie Overijssel jongeren via statenspelen en gastlessen laat kennismaken met de democratie en de provincie. De commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld, vindt het erg belangrijk om op deze manier in contact te zijn met jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.