Home / archiefcentraal / tijenraan krijgt milieuvriendelijkere douches

tijenraan krijgt milieuvriendelijkere douches

De watervoorziening voor de douches in zwembad Tijenraan wordt in de zomer vervangen door een nieuwe installatie die milieuvriendelijker is en tevens een kostenbesparing oplevert. Met deze zuinige installatie bespaart de gemeente Raalte jaarlijks 19.000 m3 gas. Dat is een besparing van het gemiddelde jaarlijkse gasverbruik van zo’n dertien huishoudens.

de huidige gasprijzen levert dat jaarlijks een kostenbesparing van 12.350 euro op. Wel moet de nieuwe installatie worden aangeschaft. Die investering kost 11.850 euro.

Voor het warme douchewater wordt een aparte ketel geïnstalleerd waardoor de bestaande installatie voor het verwarmen van het zwemwater en het verwarmen van Tijenraan optimaal kan worden afgesteld op de weersomstandigheden. Hierdoor werkt de bestaande installatie met een hoger rendement. De nieuwe installatie wordt tijdens het groot onderhoud van Tijenraan, in de zomer, geplaatst. Bezoekers van het zwembad ondervinden dus geen hinder van de verandering.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.