tijdelijk minder zitplaatsen in trein

Treinreizigers moeten de komende weken rekening houden met minder zitplaatsen in de trein. De treinen rijden vanaf maandag weer volgens de normale dienstregeling, maar vanwege kapotte treinstellen zullen de treinen in ieder geval de komende twee weken korten zijn. Ook zal het op een aantal trajecten drukker zijn in de spits.

Bert Meerstadt, president-directeur: “Alle treinen rijden weer op normale tijden, maar zijn korter. Het wordt in de spits de komende weken dus drukker. Op ww.ns.nl kun je zien waar drukte verwacht wordt. Die drukte is heel vervelend voor onze reizigers, maar wij werken 24 uur per dag, 7 dagen per week om dit zo snel mogelijk op te lossen.”

Om de drukte in de spits te verminderen heeft NS een aantal maatregelen genomen. Om vaste reizigers meer kans op een zitplaats te bieden, komt de NS weer met het zogenaamde ‘Zoutkaartje’. Incidentele reizigers kunnen de hele maand januari tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur met veertig procent korting reizen op doordeweekse dagen.

Reizigers tussen Rotterdam, Schiphol en Amsterdam v.v. kunnen gedurende de maand januari zonder toeslag in de Fyra van NS Hispeed reizen. Daarnaast heeft de NS eigen medewerkers gevraagd niet in de spits te reizen. Om drukte in stoptreinen te verminderen stoppen intercity’s in de spits extra in Houten en Weesp om reizigers mee te nemen. Die extra stops leveren de intercityreizigers enige vertraging op en krapte in de spits.

Om reizigers te blijven informeren zal NS vanaf zondag dagelijks om 12.00 uur via staging2.ns.nl en de media een prognose bieden over de verwachtingen voor de volgende dag. De NS verwacht maandag extra drukte in de ochtendspits in de stoptrein van Geldermalsen naar Utrecht. Op de terugreis in de avond is dit traject in omgekeerde richting druk. NS verwacht dat vooral reizigers uit Culemborg en Houten Castellum deze drukte zullen ervaren. Ook rond Zaandam, op de kleinere stations op de Veluwe en op de Hoekse lijn bij Rotterdam kan het druk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.